Stage week 19 – PostNL

Posted by | juni 20, 2014 | Stageblog | No Comments
PostNL

Sorry, sorry en nogmaals sorry! Deze blog komt even wat later omdat ik nogal druk was met het maken van reflectieverslagen, je kent het wel..

PostNL

Afgelopen week ben ik eigenlijk maar met 2 projecten voor Metafoor Media bezig geweest. 1 van deze projecten is voor PostNL dus daar kan ik helaas niet zo heel erg veel over vertellen. Het komt er op neer dat PostNL gaat reorganiseren. Hiervoor willen zij graag een tool ontwikkelen zodat de werknemers van PostNL makkelijker hun keuzes kunnen maken. Voor deze tool heb ik een aantal grafische dingen gemaakt zoals bijvoorbeeld een landkaart van Nederland en een flowchart waarin alle keuzes overzichtelijk in te bekijken zijn.

Essent/RWE HR Evolution

Essent heeft een poosje terug een animatie laten maken door Metafoor Media. Deze animatie moet nu voor RWE in het Engels vertaald worden. Aan mij was de taak om de titels en kleuren in de animatie aan te passen en er later nog een Engelse voice-over onder te zetten. In principe appeltje eitje, zou je zeggen. Nu was de voice-over natuurlijk langer dan de originele voice-over dus het was uiteindelijk toch nog best een gepuzzel. De kleuren en titels aanpassen was echter wel goed te doen. – zodra je weet waar je moet zijn.. –

Stage eindpresentatie

Het einde van onze stage periode kruipt alsmaar dichterbij dus het wordt ook hoogtijd om aan mijn stage eindpresentatie te gaan werken. Ik heb eerst even een klein onderzoekje gedaan over hoe een goede presentatie er uit zou moeten zien. Tijdens mijn onderzoek ben ik een aantal tips tegen gekomen zoals onder andere het gebruik van textures en foto’s op de achtergrond. Uiteindelijk heb ik alle leuke presentatie voorbeelden in een moodboard gestopt zodat ik ongeveer een idee heb waar ik heen wil met mijn eind presentatie. Deze kunnen jullie hier onder zien.

Na mijn moodboard ben ik aan het schetsen geslagen. Ik wou in eerste instantie mijn eind presentatie graag in het programma Adobe Edge Animate gaan maken maar de leercurve in dit programma bleek toch iets groter te zijn dan ik had verwacht. Toch maar over op keynote dus. Mijn schetsen zijn dus vooral gebaseerd op de mogelijkheden in Edge Animate. In keynote kwam ik echter ook een heel eind met het animeren van teksten dus het eind resultaat lijkt nog steeds wel op dat wat ik voor mij zag. Aanschouw mijn schetsen hieronder.

Afsluiting stageperiode bij Metafoor Media

Omdat Johan volgende week op vakantie is en ik geen stage meer loop bij Metafoor Media wanneer hij weer terug is, hebben wij alvast een borrel gehad ter afsluiting van mijn stageperiode. Johan, de schat dat het is, had zelfs nog een aantal afscheidscadeautjes voor ons gekocht om ons te bedanken voor onze stageperiode bij Metafoor Media. Ik heb een aantal LP’s uit zijn eigen collectie gekregen – ! – en zelfs ook nog een cadeaubon voor de King Kong! Erg tof dat dit voor ons is gedaan. Nu wordt het ook maar al te duidelijk dat het einde van mijn stage bij Metafoor Media al in zicht is…

Leave a Reply

Your email address will not be published.