Stage week 18 – Wetransfer

Posted by | juni 10, 2014 | Stageblog | No Comments
mm

Deze week was een vrij rustige week ondanks dat ik toch wel aardig wat heb kunnen doen voor mijn stagedocumentatie!

Stagedocumentatie

Ik ben deze week dus vooral bezig geweest met het in orde maken van mijn stagedocumentatie want het eind nadert namelijk al snel! Na deze week hebben we nog maar 3 weken te gaan en dan is het alweer voorbij… Ik heb mijn documentatie gelukkig al zo goed als af, er moeten alleen nog wat puntjes op de i gezet worden!

Wetransfer foto

Metafoor Media heeft een eigen Wetransfer kanaal waar zij haar producten upload zodat opdrachtgevers het via dit medium kunnen bekijken en daaropvolgend hun feedback kunnen geven. Wanneer je een eigen kanaal hebt kun je bij Wetranfer ook eigen achtergronden uploaden. Erik heeft ons gevraagd om een foto te maken van de beelden van onze Metafoor Media film zodat deze op de achtergrond van Wetransfer kan worden gebruikt. Het resultaat zie je hierboven!

Edit voor schoonzus

Mijn schoonzus heeft mij gevraagd om een edit te maken van beelden die zij hebben geschoten voor een trouwfeest. Zij hebben een toneelstukje bedacht waarin ze de ervaringen van de bruid en bruidegom laten zien. Ze vroegen aan mij of ik deze beelden in de sferen van de film Hangover kon stoppen. Tuurlijk kan en wil ik dat wel doen! Hier ben ik deze week ook zo’n twee dagen mee bezig geweest. Uiteindelijk ben ik wel redelijk tevreden met deze edit alhoewel ik nog wel heel veel dingen zag die ik ook nog graag wou verbeteren, daar was helaas de tijd niet meer voor. Ik kan helaas geen voorbeeld laten zien omdat mijn schoonzus niet wilt dat deze edit voor de wereld beschikbaar wordt. 😉

Ik begin nu al wel een beetje door te krijgen hoe ik met mijn perfectionisme opdrachten toch sneller en efficiënter kan doen. Ik kan soms heel erg pietje precies zijn met bepaalde dingen wat er uiteindelijk dus ook voor zorgt dat het langzamer gaat omdat ik er zo vaak weer opnieuw naar wil kijken. Hierdoor duurt het editen vaak dus ook langer omdat ik het allemaal perfect in orde wil hebben. Ik bouw nu eerst de rauwe globale structuur in de edit zodat ik weet welke beelden ik ongeveer wil gaan gebruiken. Daarna plak ik er muziek onder en edit alle shots af op de beat van de muziek. Op deze manier heb ik “kaders” waarin mijn edits sowieso altijd wel af zijn binnen de tijd die ik er voor heb. Wanneer ik dan nog tijd over heb kan ik nog allemaal extra dingen doen/uitproberen. Zo heb ik in ieder geval altijd het product af en als daar tijd voor is, kan ik nog alle extra dingetjes doen die ik graag wil doen.

Verder hebben wij deze week ook nog een gesprek gehad met Chris over onze stagedocumentatie en om alvast een afspraak te maken voor het eindgesprek van onze stage bij Metafoor Media.

Eindpresentatie

Bij onze stage hoort natuurlijk ook een stage eindpresentatie. Hiervoor heb ik alvast het een en ander aan onderzoek gedaan zodat wij natuurlijk een goede presentatie kunnen neerzetten. Wij gaan onze presentatie namelijk in de minor Crossmedia geven! – 16 juni om 10 uur! – TIjdens mijn onderzoek ben ik achter de Pecha Kucha methode gekomen. Deze methode stelt dat een goede presentatie met 20 slides binnen 6 minuten en 40 seconden te doen moet zijn. Deze methode wil ik ook graag tijdens onze presentatie gaan gebruiken. Ook heb ik het hele spreek schema netjes eerst op papier uitgewerkt voordat ik het programma open waarin ik de presentatie ga maken. – was ook een tip! – Verder lijkt het mij leuk om in het programma Adobe Edge Animate de presentatie te maken. Maar dit alles is natuurlijk wel afhankelijk van mijn mede presentator of hij het natuurlijk ook zo voor zich ziet. Snel meer dus!

Sam

Leave a Reply

Your email address will not be published.