Stage week 16 – Bleiblom

Posted by | mei 29, 2014 | Stageblog | No Comments
25556698

Onder het mom van beter laat dan nooit, hier nog mijn blog van vorige week! Deze week heb ik twee draaidagen gehad voor Bleiblom, heb ik contact gehad met een student van Stenden voor de opleidings video’s en heb ik veel tutorials bekeken over het programma Adobe Edge Animate.

Bleiblom

De eerste twee dagen van de week begonnen meteen goed. Wij hadden twee draaidagen voor de opdrachtgever Bleiblom. Ik heb jullie hier al eens eerder over verteld, de 5xBeterBezig Methode. Ik heb mij tijdens de draaidagen vooral bezig gehouden met het licht maar ik heb mij ook wat meer op de inhoud van het script gestort, soort van de script continuïteit in de gaten houden. Ik mocht vorige week ook voor de meeste props zorgen. Zo doende ben ik ook een beetje in de rol van art director gevallen. Ik heb mij tijdens de draaidagen dus ook vooral veel bezig gehouden met alle props die op tijd klaar gezet moesten worden.

Oja, het was warm. Erg warm. Ik ben dan dus ook helemaal verbrand omdat ik weer zo slim was om de zonnebrand te vergeten, de dag erna had ik hem natuurlijk wel bij me. 😉 De presentator die wij hebben gefilmd deed het overigens ook erg leuk en goed. Het was dus weer een hele ervaring om alles op zo’n draaidag mee te maken. Vooral het zien van hoe andere mensen bepaalde dingen op de set oplossen in tegenstelling tot hoe ik het zou doen is erg leerzaam. Zo heb ik bijvoorbeeld op het gebied van licht bij deze productie ook weer wat geleerd namelijk dat het keylight meer naast de camera moet staan dan op een schuine hoek naar het object/persoon toe. – geen idee waar ik het idee van een schuine hoek vandaag heb gehaald..

Wat erg opvallend was tijdens deze productie is hoeveel scooters/snorfietsers er eigenlijk wel niet zijn in Leeuwarden. Het valt je natuurlijk ook pas op wanneer je er op gaat letten maar we hebben er nogal wat! De reden dat je hier meer op gaat letten is natuurlijk dat je tijdens het filmen telkens moet stoppen wanneer er weer zo’n battie boy op z’n scootertje aan komt rijden. Wat schijnbaar ook erg leuk is, gas bij geven wanneer je in je auto voor de camera staat. Ook leuk, er kwam op een gegeven moment zelfs een man naar ons toe die vroeg of hij mee kon doen in onze film, dat hij echt niet bang is voor de camera. De beste meneer heeft heel lang in een band gezeten waardoor hij dus niet bang is voor de camera. Meneer hield ook erg van praten, zo veel dat hij ons eigenlijk een beetje ophield. Ik heb het gesprek maar op mij genomen en heb meneer langzaam maar zeker tijdens het gesprek weg van de camera “gelokt”. Marijn was op zijn beurt weer mijn redder in nood, hij schreeuwde op een gegeven moment dat wij werkoverleg hebben dus daar kon ik mooi op inhaken en meneer vriendelijk vertellen dat wij weer verder moeten. Al met al een erg geslaagde productie dus! Marijn is al druk bezig met de montage dus het resultaat laat nog eventjes op zich wachten!

Stenden 20

Scania was het dus niet eens met onze mooie plannen om daar te gaan filmen voor Stenden. Helaas moesten wij dus wat anders gaan bedenken. Dan maar weer op Stenden zelf filmen. Ik heb diezelfde dag nog contact gehad met onze student om een nieuwe afspraak te maken. Volgende week maandag gaan wij voor de opleiding Applied Business Administration een filmpje maken. Snel meer dus!

Social Shop

Deze week is er ook een nieuwe opdracht binnen gekomen voor de Social Shop. Als ik het allemaal goed heb begrepen willen zij graag een tweetal fimpjes; één filmpje die uit gaat leggen hoe hun platform werkt en één film voor de adverteerders bij de Social Shop waarin zij een eigen persoonlijk filmpje krijgen die zij kunnen gebruiken om meer klanten aan te trekken voor de Social Shop.

Het idee achter de Social Shop is dat je bij aankopen vaak niet weet of het wel een goede of een slechte zal zijn. Vaak zoek je het hele internet af opzoek naar reviews om enigszins een onderbouwde keuze te maken maar wij weten natuurlijk ook wel dat veel mensen worden betaald voor deze reviews. Dus hoe betrouwbaar zijn die reviews op het internet nou? Eigenlijk net zo betrouwbaar als dat een verkoper in de Media Markt zegt dat hij het product zelf ook heeft en het dus dan ook maar goed is. De Social Shop wilt hier op in haken door hun platform vooral te baseren op de reviews van je vrienden.

Een voorbeeld; ik ben opzoek naar een nieuwe TV. Ik heb een kennis die daar veel van af weet en stap dus op hem af om zijn mening te vragen over een nieuwe TV. Mijn kennis verteld dat hij een Social Shop heeft waar hij allemaal goede TV’s in aanbied die naar zijn idee goed zijn. Social Shop maakt het nog leuker door ook een korting aan te bieden waarbij je als verkoper zelf kan kiezen of jij deze wilt delen met de koper of juist zelf wilt houden. Mijn kennis kan ook zelf reclame maken door zijn shop bijvoorbeeld te delen op Facebook maar naar mijn idee is het “mond op mond” reclame stukje toch wel een van de sterkere kanten aan dit concept. – en de korting natuurlijk

Het idee achter de Social Shop is dus vrij eenvoudig maar deze moet dus ook duidelijk worden gecommuniceerd in de film omdat deze ervoor moet zorgen dat mensen enthousiast worden en daarna natuurlijk meteen een shop openen! Leuk project dus! Wij hebben deze week twee brainstorm momenten gehad waarin we het een en ander hebben besproken. Volgende week moet er een concept op tafel liggen die dan ook goedgekeurd moet worden door de opdrachtgever. Hier dus ook snel meer over.

Adobe Edge Animate

In mijn vorige school project voor Omrop Fryslân heeft een van onze internationale studenten een mooie tussentijdse presentatie voor ons project gemaakt. In deze presentatie waren al onze prototypes te zien. Op basis van scrollen werd je door deze presentatie heen geleid. Wanneer je door de presentatie heen scrolt komen er tussendoor ook allemaal tekeningetjes tevoorschijn waardoor de presentatie een stuk levendiger wordt. Ik wou voor mijn stage eind presentatie ook graag zoiets maken maar ik heb geen ervaring in Adobe Edge Animate dus ben ik opzoek gegaan naar tutorials.

Eigenlijk is het echt een geweldig veelzijdig programma. Het programma wordt voornamelijk veel gebruikt voor het maken van parallax websites en animaties maar presentaties op basis van een parallax website kan dus ook prima! Ik heb ook al gezien dat er ook games mee gemaakt worden. Edge Animate lijkt best veel op After Effects alleen kan je in Edge Animate elementen ook interactief maken waardoor je dus een ton aan mogelijkheden binnen dit programma hebt.

Ik heb ook weer naar mijn stagedocumentatie design gekeken en deze weer totaal veranderd. Ik ben nu wel aardig tevreden maar feedback is altijd welkom!

Dat was het weer voor deze week, tot volgende week!

Sam

Leave a Reply

Your email address will not be published.