Stage week 15 – Showreel

Posted by | mei 21, 2014 | Stageblog | No Comments
week15

Deze week, Stenden, Metafoor Media film, Tutorials, Showreel 2014 en Bleiblom!

Stenden

Ik heb deze week geopend met het regelen van een afspraak met een student voor een nieuwe Stenden opleidings video. De student die ons gaat helpen volgt de opleiding Applied Business Administration. Omdat het voor mij nog niet helemaal duidelijk was wat hij wou gaan vertellen heb ik een aantal vragen opgesteld die ik hem zou gaan stellen zodat ik op basis daarvan een beter idee heb van wat er moet gebeuren. De student gaf aan dat hij binnenkort met de opleiding naar Scania in Zwolle gaat, het ideale moment voor ons om te filmen dus! Ik heb met de student afgesproken dat hij even langs komt op het kantoor zodat we alles even door kunnen spreken. Nu nog afwachten of Scania het ook met ons eens is!

Metafoor Media Film

Verder hebben we ook weer een aantal scene’s opgenomen voor de Metafoor Media Film. Ik heb hiervoor weer een storyboard gemaakt zodat ik zeker wist dat ik alles goed voor me zach en het zo dus ook allemaal wat sneller zal verlopen. Ik merk toch duidelijk wel een verschil tussen het wel of niet storyboarden van je scene, of het nou een moeilijke of makkelijke is. Het dwingt je echt even om goed na te denken over wat je allemaal van plan bent. – duh! – Eerder was ik met de kleinere scene’s snel geneigd om niet te storyboarden omdat het toch zo klein is maar het heeft dus zeker wel zin om – ook al heb je maar 1 simpel shot – dit toch te storyboarden. Verder ging het filmen natuurlijk allemaal goed. Ik had ook een planning gemaakt voor deze dag, we waren zelfs eerder klaar dan de tijd die ik ervoor bedacht had, of ik calculeer gewoon heel veel back-up tijd in 😛 Binnenkort komt het eindresultaat! :-)

Tutorials

Ook ben ik deze week weer in de colorcorrection/grading tutorials gedoken. Ik ben er ook achter gekomen dat er bij het filmen van raw footage en de colorcorrection, er vaak gebruik wordt gemaakt van een Cineon file. Het heeft iets te maken met het onthouden van kleuren tussen het verwisselen van programma’s, 32 bits kleur, waarvan 10 bits per kleur en iets met 0 en 1 en dat de Cineon file hoger kan komen.. Zoiets geloof ik.. Veel verder dan dat, ben ik ook nog niet gekomen. Uitleg van Adobe over Cineon files;

Cineon is een door Kodak ontwikkelde digitale indeling van 10 bits per kanaal. Deze indeling is geschikt voor het maken van elektronische composities en het manipuleren en verbeteren van afbeeldingen. Met de Cineon-indeling kunt u afbeeldingen opnieuw uitvoeren naar film zonder verlies van beeldkwaliteit. De indeling wordt gebruikt in het digitale filmsysteem van Cineon, waarbij afbeeldingen die afkomstig zijn uit een film worden omgezet in Cineon-indeling en omgekeerd.” (link)

Eigenlijk weet ik hier dus nog niet zo heel erg veel over maar ik heb al wel een beetje gespeeld met het Cineon effect in Premiere Pro. Nog maar een keer in duiken dus!

Ik heb deze week ook gekeken naar de verschillende film effecten zoals de color burns, film burns enz. en hoe ik deze vervolgens kan gebruiken in de showreel voor Metafoor Media. Ik dacht altijd dat het moeilijker was dan het is, alhoewel je kan je wel uren vermaken met de instellingen van zo’n color burn layer. Je download of koopt een color burn, plaats deze over je video layer, veranderd de mode naar overlay, gooit er een Brightness & Contrast effect over heen waarmee je de color burn nog verder kunt aanpassen, vervolgens pas je de color burn layer met opacity helemaal naar je wens aan.

Showreel 2014

Een tijdje geleden ben ik ook begonnen aan de showreel voor 2014. Aangezien mijn kennis nog niet zo heel erg hoog was op het gebied van editten en effecten – en ik naar mijn gevoel telkens vast liep – ben ik eerst maar eens een hoop tutorials gaan volgen zodat ik wat meer ervaring kon opdoen en zo – hopelijk – dus ook een betere showreel kan maken. De ervaring komt nu al aardig dus ik ben ook weer verder gegaan met de showreel. Voor mijn gevoel is hij niet af maar ik weet niet precies wat ik er nog aan mis. Als er dus suggesties zijn, positief of negatief, ze zijn welkom! :-)

Bleiblom

Ik heb jullie vorige week al het een en ander verteld over Bleiblom en de dingen die ik daarvoor ga regelen. Deze “dingen” heb ik deze week allemaal geregeld. De borden zouden eerst donderdag al op kantoor zijn, dit was niet het geval dus mocht ik de opdrachtgever opbellen om te vragen wanneer wij de borden konden verwachten. Verder moest er ook een mooi uitziende cocktail komen die de presentator, tijdens zijn verhaal over duurzaamheid vast heeft terwijl hij in een rood/wit gestreepte strandstoel in een groot weiland zit. Niet geheel onbelangrijk, ik mocht ook de boodschappen voor onze lunch verzorgen, moest alle apparatuur en props klaar zetten en moest er voor zorgen dat onze presentator de juiste kleding aan had. Ik vond het erg leuk om dit allemaal te doen! Ik houd er wel van om dit soort dingen te regelen en er voor te zorgen dat alles perfect kan verlopen op zo’n draaidag. Volgende week maandag en dinsdag hebben wij de draaidagen voor dit project. Snel meer dus! :-)

Sam

Leave a Reply

Your email address will not be published.