Stage week 14 – Photoshop

Posted by | mei 12, 2014 | Stageblog | No Comments
Schermafbeelding 2014-05-12 om 11.51.23

Deze week was helemaal in het thema van Photoshop, audio opschonen, colorgrading tutorials, Metafoor Media film en Bleiblom.

Papieren randje

In week 12 heb ik jullie al verteld over het maken van een aantal foto’s voor een stop motion achtige animatie voor PostNL. Deze foto’s hebben wij voor een witte muur genomen zodat ik deze later in Photoshop makkelijk kan uitknippen. Nu was het tijd om deze uitgeknipte foto’s te voorzien van een papieren randje zodat deze gebruikt kunnen worden door Erik in de animatie voor PostNL. Deze afbeeldingen moesten ook per scene worden gesorteerd zodat ze makkelijk terug te vinden zijn.

Doos animatie

Na het bewerken van de foto’s vroeg Erik aan mij of ik de doos scene zou willen animeren voor de PostNL animatie. Natuurlijk wil ik dat! In het begin was het nog wel lastig omdat ik nog niet helemaal precies weet waar wat zit en hoe bepaalde dingen werken binnen animatie. Toch is het me aardig goed gelukt. – met wat hulp van Erik zo nu en dan – Het stukje animatie stelt in het geheel in principe niet zo heel erg veel voor maar ik ben wel blij dat het gelukt is en dat het er natuurlijk ook nog goed uitziet. Zie mijn “seconds of fame” hieronder.

Bleiblom

Een aantal weken geleden heeft Metafoor Media een gesprek gehad met 2 dames die een video willen voor hun nieuwe methodiek. Zij hebben namelijk de 5xBeterBezig-methode ontwikkeld die zij bij verschillende dorpen, scholen, organisaties en bedrijven willen gaan introduceren. Bleiblom heeft Metafoor Media gevraagd om hun methodiek door middel van video duidelijk te maken.

Marijn heeft hier het script voor geschreven en aan ons gevraagd deze te lezen en te scannen op eventuele foutjes. Deze week hebben wij ook met heel Metafoor Media de laatste project bespreking gehad waarin we alles nog even zijn na gegaan. Marijn gaat namelijk op vakantie in de aankomende week dus kan hij zelf niet zoveel meer regelen voor deze productie. Ik heb hem aangeboden daarbij te helpen omdat ik het ook wel leuk vind om dit soort dingen te regelen. Er was ook nog geen draaiboek aanwezig dus heeft Marijn mij ook gevraagd deze te maken. Ik heb nu dus in de week dat Marijn op vakantie is, de opdracht gekregen om alles omtrent dit project soepeltjes te laten verlopen. Ik heb het draaiboek voor deze productie gemaakt en ik zal er voor zorgen dat alle props aanwezig zijn. Ik moet er ook voor zorgen dat er een lunch aanwezig is op de draaidagen zelf, anders komt er natuurlijk alsnog niks van terecht. We need our fuel! 😉 Alhoewel, je vergeet jezelf meestal toch te voeden op draaidagen..
maar ik zal er voor zorgen dat iedereen zijn/haar brandstof heeft voor de draaidagen! 😉 – Hieronder kunnen jullie alvast zien hoe ik een deel van de callsheet heb gemaakt.

Tutorials

Ook deze week ben ik weer druk bezig geweest met verschillende tutorials Zo heb ik weer een aantal colorgrading tutorials gevolgd en heb ik nog een tutorial gekeken over licht gebruik. Ik heb geen resultaat hiervan maar wil wel graag een tutorial met jullie delen! Deze vind je hier.

Metafoor Media film

Deze week hebben we ook de 4e scene voor de Metafoor Media film opgenomen. Voor de eerste draaidag van deze productie had ik geen storyboard gemaakt omdat ik dacht dat het niet echt nodig was omdat de scene’s niet heel erg moeilijk zijn. Bij de 2e draaidag heb ik wel een storyboard gemaakt en ik merkte aan het einde van de dag dat dit toch wel voor meer rust zorgt op de set, maar vooral ook bij mijzelf. Ik heb dus ook voor deze draaidag weer een storyboard voorbereid zodat ik toch nog even geforceerd wordt om deze scene ook visueel voor me te zien. De deadline voor de Metafoor Media film staat in de week nadat Marijn weer terug is dus jullie kunnen de film zeer binnenkort hier bekijken! :-)

Tussendoor heb ik ook hier en daar ook nog wat aan mijn stagedocumentatie gewerkt. Er zijn nog maar 7 weken te gaan tot het einde van onze stage en dus ook tot de eind presentaties! Ik ben dus alvast aan het oriënteren over hoe ik mijn eind presentatie wil gaan vormgeven en ik ben ook alvast bezig om alle documentatie van dezelfde design te voorzien. Hier horen jullie ongetwijfeld nog wel meer over. :-)

Dat was het weer!

Sam

Leave a Reply

Your email address will not be published.