Stage week 13 – Colorgrading

Posted by | mei 05, 2014 | Stageblog | No Comments
afstudeer

Deze week ben ik  weer begonnen met het volgen van colorcorrection/grading tutorials. Ik heb twee mede CMD’ers geholpen bij hun afstudeerproject en ik ben bezig geweest met de nieuwe showreel voor Metafoor Media. Deze week hebben we ook weer een stuk gefilmd voor de Metafoor Media film.

Colorcorrection & grading

Vorige week ben ik vooral bezig geweest met het lezen van de theorie over colorcorrections en gradings. Deze week ben ik vooral veel tutorials gaan volgen om te ervaren welk programma mij wat kan bieden. Zo ben ik er voor mijzelf achter gekomen dat voor een snelle colorcorrection bijvoorbeeld de colorcorrection opties binnen AE of PR prima te gebruiken zijn. Zodra je aan de grading begint is het naar mijn idee juist weer verstandig om gebruik te maken van DaVinci Resolve of Magic Bullet. In Magic Bullet is de drempel veel lager dan die bij DaVinci Resolve. Het is dus maar net wat jij zelf wilt, er is naar mijn idee niet echt een goed of slecht programma binnen colorcorrection/grading.

Afstudeeropdracht

Deze week heb ik ook twee vriendinnen geholpen met het filmen van hun afstudeeropdracht. Hiervoor wouden ze onder andere graag een anesthesist filmen in het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Deze anesthesist heeft onderzoek gedaan naar wakkere operaties en heeft deze uiteindelijk ook naar Nederland gebracht. Ze hebben mij gevraagd of ik hun wou assisteren met audio, licht en eventueel met camera. Natuurlijk wou ik dat wel doen maarrr ik loop natuurlijk stage! Eerst dus even op stage navragen of het wel oke is. Ze waren erg positief en vonden het een leuk idee dus het was helemaal prima! Tof!

De draaidag verliep soepel en ging naar mijn idee ook goed. We hadden een mooie locatie met mooi natuurlijk licht dus ik hoefde vrij weinig aan het licht te doen. Qua audio zijn we nog wel op een probleem gestuit. Gelukkig wist ik bij de Zoom al wel dat je twee keer op record moest drukken voordat je wat opnam maar ik wist niet dat de Zoom met normale batterijen maar +/-28 minuten mee gaat. Bummer. Er was namelijk ook geen netstroom kabeltje aanwezig. Ik moest dus alles met batterijen gaan doen. Erg lastig, vooral bij een interview. Ik heb dus erg mijn best gedaan om telkens op tijd te laten weten dat we zo weer moeten stoppen voor de audio. Ik hield mijn vingers al gekruist in de hoop dat het allemaal goed zou gaan maar bij de eerste opname van die dag viel de Zoom al uit voordat ik hem gestopt had. En ja hoor, hij slaat de bestanden niet op wanneer hij uitvalt. Die file zijn we dus kwijt. Gelukkig laat het format waarin het uiteindelijk uitgewerkt wordt het toe om te variëren van alleen audio naar alleen beeld enz. Dus we hebben gelukkig niet alles voor niks gedaan. – we hebben natuurlijk het geluid van de camera nog, maar nee, liever niet

Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Ik heb weer wat nieuws geleerd over de Zoom en ik weet nu meer over de wereld van anesthesie. ;)

Showreel 2014

Aan het begin van mijn stage kreeg ik de opdracht om de nieuwe showreel voor 2014 te gaan maken. Mijn kennis op edit gebied was echter nog niet zo ver dat ik me al vertrouwd voelde om een showreel in elkaar te zetten. Ik ben toen dus eerst op papier gaan kijken naar wat ik er mee wilde gaan doen. – ik heb hier al eens in mijn eerde blogposts met jullie over gehad – Ik heb nu echter een stuk meer het gevoel dat ik weet wat ik doe binnen Premiere dus ik durf de uitdaging nu wel aan. 😉 Ik ben deze week dus verder gegaan met de edit voor de nieuwe showreel. Ik heb eerst vanuit alle producten van Metafoor Media de leukste stukjes gehaald en deze op mijn timeline gezet. Vanuit daar ben ik gaan puzzelen, verplaatsen, verlengen en verkorten. Daarna wil ik gaan kijken naar het “stijltje” en de filmische effecten die ik er ook graag overheen wil hebben. Ik heb dus nog niet echt iets om aan jullie te laten zien dus jullie moeten nog even geduld hebben!

Metafoor Media film

Deze week hebben wij ook de tweede draaidag voor de Metafoor Media film gehad. Wij hebben de “echte wereld brainstorm sessie” scene gefilmd. Hierin zijn de mensen van Metafoor Media bezig met een brainstorm sessie en zien wij aan het eind van de scene de gloeilamp weer terug komen. Ik heb van te voren nog even snel een storyboard uitgetekend zodat ik er zeker van was dat ik alles goed voor me zie en zo ook beter mensen kan aansturen. De beelden zijn goed gelukt, ik ben tevreden! Ik kan jullie helaas nog niet iets laten zien van de beelden, ik kan wel even mijn prachtige storyboard met jullie delen.

Portfolio website

Zoals jullie waarschijnlijk al is opgevallen ben ik deze week ook bezig geweest met het veranderen van mijn portfolio website. Ik was al vrij snel uitgekeken op mijn vorige thema wat voor mij dus betekend dat het nog niet goed genoeg is! Tijd om het te veranderen en verbeteren dus. Ik heb nu een thema gebruikt waar je echt van alles mee kunt. Ik heb gelukkig al wel wat kennis van wordpress en HTML/CSS maar elke leek op dit gebied zou met dit thema kunnen werken. Het thema is heel erg uitgebreid dus het duurt wel even voor je het allemaal door hebt maar zodra je het door hebt kun je werkelijk alles met dit thema doen. Perfect dus! Nouja, het resultaat hebben jullie vast al gezien 😉

Dat was het weer voor deze week! Tot volgende week :-)

Sam

Leave a Reply

Your email address will not be published.