Blog voor Metafoor Media

Posted by | juli 04, 2014 | Stageblog | No Comments
IMG-20140627-WA0005

Daar fiets ik dan in de kou, het is maandag 3 februari. Eindelijk is het zover, mijn stage bij Metafoor Media begint! Al bibberend van de zenuwen zet ik mijn eerste stap naar binnen. Nu begint het dan toch echt. Ik ben Samantha Eenink, 25 jaar, student aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design en ik wil filmmaakster worden.

Let’s do this!

Ik werd meteen het diepe in gegooid. “Als je wil dan mag je vandaag wel komen kijken bij de opnames voor Vitalis, alleen gaan wij zo al de kant op.” aldus Erik Larkens. Een team van ±13 mensen die als één grote machine samenwerken om het beste uit de productie te halen. Geweldig. Let’s do this! De dag begon meteen goed. Op een paintball terrein, tussen de bomen, in de blubber. Gelukkig had ik mijn fel rode Dr.Martens aan. – die aan het einde van de dag dus niet meer zo rood waren..

Dit is echt geweldig, hier wil ik zijn

Wat waren nou mijn taken tijdens dit project? Ik mocht een “Making of” van deze productie maken. Leuk! Dit sluit ook mooi aan bij mijn leerdoelen voor de aankomende periode. Ik wil namelijk graag meer leren over de camera, het filmen, het editen en het gebruik van verschillende effecten in film. Ik heb tijdens deze draaidagen veel gekeken, geluisterd en geleerd. Ik nam werkelijk alles wat er om mij heen gebeurde in mij op. Dit is echt geweldig, hier wil ik zijn. Hier wordt het me ook meteen weer duidelijk waarom ik de film wereld in wil. Heerlijk hoe al die mensen samenwerken en uiteindelijk ook een knaller van een project weten neer te zetten. Hoe alle kleine stukjes audio, video, licht en tekst in de edit weer bij elkaar komen. Mij geeft dit het zelfde gevoel als wat een Disney film voor een kindje van 3 betekend; magie, voldoening, blijheid en enthousiasme.

Mijn persoonlijke encyclopedie

Erik is mijn stagebegeleider, beter verwoord; mijn persoonlijke encyclopedie, die ik altijd kan raadplegen. Metafoor Media heeft veel kennis in huis wat ze ook graag met jou deelt. Johan, Erik en Marijn helpen mij dus graag mee in het realiseren van mijn doelen en dagen mij daarbij ook uit om toch nog even wat meer uit mijn projecten te halen, zo ook met de edit van Vitalis. Zij hebben mij geleerd mijn kaders te verleggen maar ook om eerder tot actie over te gaan.

Producties zoals deze zou ik elke dag wel kunnen doen

De sfeer tijdens de productie was erg leuk. Het team praat enthousiast met elkaar, denkt met elkaar mee om tot de beste oplossingen te komen en is erg gezellig. Producties zoals deze zou ik elke dag wel kunnen doen. Ik vind het echt een heerlijk gevoel dat iedereen zo vrij met elkaar omgaat, dat het team mee denkt tijdens de productie om er een zo goed mogelijk product van te maken.

Het eind is nabij

Daar fiets ik dan weer, dit keer in het warme zonnetje. Het is 25 juni, het einde van mijn stage kruipt steeds sneller dichterbij. Ik vind het echt heel erg jammer dat ik Metafoor Media nu al weer moet gaan verlaten. Ik kan mijzelf hier best nog wel een aantal maandjes vermaken.

Nu mijn stage afgelopen is heb ik natuurlijk weer zeeën van tijd. Maar ik blijf zeker niet stil zitten, nou ja eigenlijk een beetje wel. Want ik wil graag verhalen gaan schrijven zodat mijn kennis op het gebied van storytelling verbeterd. Jullie gaan dus zeker nog meer van mij lezen!

Metafoor Media, ik wil jullie bedanken! Zonder jullie was ik nooit zover en zo snel – binnen 5 maanden! – gekomen als dat wat ik nu, samen met jullie, heb kunnen bereiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.